top of page

Crown Point Press - San Francisco (USA)

Bijgewerkt op: 29 mrt. 2020

Crown Ooit Press is een van de meest gerespecteerde studios en uitgevers van grafiek in de USA. Deze studio gelegen In San Francisco (USA) werd opgericht in 1962 door Kathan Brown. Op dat moment was er weinig interesse in grafiek en het medium was op sterven na dood. Het mag gezegd dat Kathan Brown het medium zowat redde in de USA met de oprichting van Crown Point Press.

In 1965 startte een samenwerking met Richard Diebenkorn en Wayne Thiebaud, twee West Coast kunstenaars die hun ganse leven met Crown Point samenwerkten. Diebenkorn overleed in 1993 en liet, naast een indrukwekkend geschilderd oeuvre, erg mooi grafisch werk na waarin alle stijlen uit zijn ganse carrière belicht worden. Thiebaud werkte tot 2017 (hij was toen 97!) nog steeds samen met Crown Point.

Over de jaren heen kwamen de grote namen langs en ondertussen is de lijst van kunstenaars die werken met Crown Point impressionant.

Neem een kijkje en ontdek wat Crown Point te bieden heeft > https://crownpoint.com/


Van boven naar onder: Richard Diebenkorn, Wayne Thiebaud, Marcel Dzama, Mamma Anderson en Francesco Clemente.27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page