top of page

Een koninklijke prijs - The Queen Sonja Print Award

Bijgewerkt op: 12 nov. 2020


Sommige vorstenhuizen hebben een diepe en gemeende interesse in de kunsten. Onder de gekroonde hoofden zijn er ook enkele die actieve kunstenaars zijn, zo ook koningin Sonja van Noorwegen.


Sonja is een begenadigde graficus en droomde gedurende 40 jaar van een prijs voor grafische kunsten om (jonge) kunstenaars te helpen in hun loopbaan.

Sonja heeft de grafische kunsten in het hart gesloten. Een samenwerking met de Noorse kunstenaar Ørnulf Opdah in het atelier van meesterdrukker Ole Larsen, resulteerde in een portfolio die bij verkoop de financiële basis vormde voor de prijs.

Om de twee jaar is er wereldwijd een selectie van grafici, met een focus op vooral jonge kunstenaars, die op een of andere manier opvallen door hun werk.

Via deze prijs wil de stichting, onder de naam Queen Sonja Print Award, bij het grote publiek interesse wekken voor grafiek en jonge kunstenaars helpen een loopbaan uit te bouwen en een eigen stem te vinden.


Je kan de genomineerde kunstenaars van dit en voorgaande jaren bekijken op de website > www.queensonjaprintaward48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page