top of page

Graphics Atlas

'The Printed Picture' houdt ons bezig. Waar we in vorig bericht focusten op Richard Benson, is het nu de beurt aan Graphics Atlas. Een website van het IPI, het Image Permanence Institute, een departement van het College of Art and Design van het Rochester Institute of Technology (R.I.T.) in Rochester, NY, USA. In dit departement gaf ook de betreurde Keith Howard les, een van de founding fathers van de niet-toxische grafiek.


Rochester is trouwens ook de stad van Kodak en Rank Xerox, twee firma die bij de toegang tot goedkope beeldvorming een groet rol speelden.


The Graphics Atlas is een website waar je naar hartenlust op kan ronddwalen on ondertussen bijleren, veel bijleren. De website is meer een tool die je leert om druktechnieken (manueel, fotografisch, industrieel) van elkaar te onderscheiden, Dit met goede voorbeelden, de mogelijkheid om in te zoomen tot papiervezels zichtbaar worden, technieken met elkaar vergelijken, de geschiedenis van de druktechniek en het beeld te bestuderen, en nog veel meer.


Heb je thuis foto’s drukwerk of een grafiek en je weet niet hoe het gemaakt is? Graphics Atlas kan je ongetwijfeld helpen om het werk te determineren.
37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page