top of page

PineCopperLime, een podcast.

Wat zegt u? Een podcast over grafiek? Ja, die bestaat!


PineCopperLime is het geesteskind van de Amerikaanse Miranda K. Metcalf. Marinda was gedurende 5 jaar de bestuurder van de afdeling hedendaagse grafiek bij de Davidson Galleries in Seattle, Washington, USA. Een tijdje geleden verhuisde ze naar Sydney, Australië, zoekend naar nieuw uitdagingen, kunstenaars en grafisch werk. 


Om de twee weken vestigt Marinda met de podcast de aandacht op een andere kunstenaar, nieuwtjes over tentoonstellingen en een blik in het atelier van een kunstenaar of meesterdrukker. De kunstenaars die ze aan het woord laat zijn voor ons meestal onbekenden, kunstenaars die een sociale boodschap hebben, die hun artistieke roots diep in hun gemeenschap hebben… Daarnaast vertegenwoordigers van studio's die drukken voor andere kunstenaars (vaak grote namen). Ook de galeriehouder die zich richt op grafiek laat ze aan het woord (in België onbestaand, op enkele uitzonderingen te na).


PCL wil op deze manier een verbindende stem zijn tussen de vele leden van de grafische gemeenschap. Een grote groep van enthousiastelingen met eenzelfde passie maar echter vaak geografisch gescheiden.


Een mooi initiatief om ons dichter bij elkaar te brengen. En... de menselijke stem lukt daar wonderwel in!


Luister, lees en kijk > https://www.pinecopperlime.com/
33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page