top of page

Prints and Their Makers

Bijgewerkt op: 18 nov. 2020

Wanneer je op 323 West 39th Street in New York loopt dan kom je de gekende printstudio Robert Blackburn tegen. Een printstudio opgericht door Robert Blackburn in 1947. Een coöperatieve werkruimte voor kunstenaars. Phil Sanders werd na het overlijden van Robert Blackburn meesterdrukker in de studio. Tijdens die jaren heeft Phil vele samenwerkingen aangegaan met kunstenaars. Iets wat hij nu verder zet in zijn eigen bedrijf PS Marlowe ( A creative services consultancy firm). Phil Sanders is geen vreemde in de wereld van de grafiek. Sanders is een meesterdrukker of zoals hij zichzelf noemt een print nerd. Hij is gekend voor zijn workshops, lezingen, opleidingen en samenwerkingen met gerenommeerde kunstenaars. Een echte grafiek entrepreneur.


Phil Sanders kreeg de opdracht van Princeton Architectural Press om een boek te maken over het samenwerkingsproces tussen kunstenaars, drukkers en uitgevers door de jaren heen. Hoe verloopt de samenwerking tussen meesterdrukker en kunstenaar? Hoe moet een kunstenaar kijken en tekenen om zijn werk uit te voeren in een bepaalde techniek? Hoe gaat de visie van de kunstenaar het proces en de esthetische resultaten sturen? Een opdracht die Phil Sanders op het lijf geschreven is.

Het boek geeft een historische context en laat de lezer achter de schermen meekijken hoe het werk van de kunstenaar evolueert van begin tot eind. Foto’s tonen het creatieproces van gevierde kunstenaars. Prints and Their Makers bevat historische prenten van kunstenaars als Albrecht Dürer en Sister Corita Kent, evenals hedendaags werk van meer dan honderd kunstenaars, waaronder William Kentridge, Polly Apfelbaum, Julie Mehretu, Richard Serra, Glenn Ligon, Will Cotton, Nicole Eisenman, John Baldessari, Chakaia Booker en Elizabeth Peyton.


Prints and Their Makers is ontstaan door een samenwerking met gerenommeerde printstudio’s van binnen en buiten de Verenigde Staten. Het is voor Phil Sanders een kans om de unieke wereld van grafiek te delen en het op de kaart te zetten.


Het boek Print and Their Makers kan je bestellen bij Copyright / Art & Architecture Bookshop. Meer info over Phil Sanders vind je hier.
184 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page