Eindejaar expo's

2020-2021

BOEnK Bibliotheek De Krook | Gent

Van strips over kunstenaarsboek tot kijkdoos: het geïllustreerde boek herbekeken.

Na de felgesmaakte expo A.Book in 2019 slaan De Krook en de vierdejaarsstudenten van de Academie voor Beeldende Kunst DKO Gent opnieuw de handen in elkaar voor het maken van een nieuwe tentoonstelling rond het kunstenaarsboek.

Van kunstenaarsboeken...


Deze keer wordt het begrip kunstenaarsboek opengetrokken in de breedst mogelijke zin van het woord. In deze tweede editie worden niet enkel kunstenaarsboeken getoond van de studenten Vrije Grafiek, maar ook strips en geïllustreerde verhalen van de afdeling Illustratie en Beeldverhaal. Ondanks het misschien meer toegankelijke en toegepaste karakter van deze boeken kunnen we gerust stellen dat ze op beeldend vlak evenwaardig zijn aan hun tegenhangers uit de vrije kunsten, nl. het kunstenaarsboek.

... tot kijkdozen


Bij deze editie gaan sommige studenten nog een stapje verder. Aangezien een kunstenaarsboek in essentie een verzameling aan beelden en eventueel teksten is binnen een “draagbare container”, is de grens met een kijkdoos heel dun. Buiten het mogelijk vormelijke verschil zijn beide concepten erop gericht om beelden/teksten te bundelen en beschikbaar te maken voor de nieuwsgierige of leergierige kijker.
Met dit concept van kijkdoos zijn sommigen aan de slag gegaan om de grenzen van het kunstenaarsboek verder open te trekken naar de wereld van de beeldende kunsten.

 

Laat je in deze expo verrassen door het boek in al haar mogelijke vormen en kleuren!

Veel kijkplezier!

Expo te bezichtigen in De Krook op de kunstboekenafdeling, 2de verdieping.
Vrij te bezoeken van donderdag 17 juni t.e.m. zaterdag 26 juni, van 13u tot 19u.

Alle info > https://gent.bibliotheek.be/boenk

KOMAF Shopping Center Zuid | Gent

Ook onze studenten Vrije Grafiek aan de Specialisatiegraad studeren af.

Zij tonen  hun werk, samen met dat van de afstudeerders uit de andere richtingen die de Academie rijk is, in het Shopping Center Zuid, Gent in verschillende ruimtes op de eerste verdieping.

Het beloofd een knap overzicht te worden van wat de studenten Specialisatiegraad in moeilijk tijden toch voor elkaar brachten.  Chapeau! 

Expo te bezichtigen in Shopping Center Zuid Gent, 1ste verdieping,
Vrij te bezoeken van woensdag  16 juni t.e.m. zaterdag 26 juni, op woensdag, donderdag en vrijdag van 14u tot 19u30, zaterdag van 10u tot 19u30